آپاچی، وب سرور محبوب دنیای اینترنت

آپاچی، وب سرور محبوب دنیای اینترنت

وب سرورها انواع مختلفی دارند. این مقاله راجع به یکی از معروف‌ترین آن‌ها، یعنی وب سرور آپاچی (Apache) است! ساختن یک سایت شاید فرایند ساده‌ای به‌نظر برسد، اما جدا از طراحی بخش‌های مختلف سایت، مواردی مثل خرید نام دامنه، خرید هاست و البته وب سرورتهیه وب سرور مناسب جزو فرایند طراحی و شروع فعالیت یک وب‌سایت هستند.

وب سرور چیست؟

سرورهای فایل، سرورهای پایگاه داده، سرورهای پست الکترونیکی و وب سرورها از انواع مختلف نرم افزارهای سرور استفاده می کنند. هر یک از این برنامه ها می توانند به فایل های ذخیره شده در یک سرور فیزیکی دسترسی پیدا کنند و از آنها برای اهداف مختلف استفاده کنند. کار یک وب سرور ارائه محتوای وب سایت به کاربر است. وب سرور به عنوان واسطه ای بین سرور و سیستم کاربر عمل می کند. یعنی محتوا را از سرور درخواست می کند و آن را به سمت کاربر می فرستد. بزرگترین چالش یک وب سرور، درخواست صفحات مختلف است.

آپاچی چیست؟

آپاچی (Apache) یک وب سرور است که در سال ۱۹۹۵ منتشر شد و با سرعت شگفت‌انگیزی توانست بیشترین سهم بازار وب‌سرورها را به خود اختصاص دهد. بد نیست بدانید که غول‌های بزرگ تکنولوژی مثل ویکی‌پدیا و گوگل، از وب سرور آپاچی استفاده می‌کنند. بنا بر ادعای سایت Wpbeginner بیش از ۶۷ درصد از وب‌سایت‌ها از برند آپاچی (Apache) که محصول یک کمپانی با همین نام است به‌عنوان وب‌سرور استفاده می‌کنند. خوب است بدانید این وب‌سرور معروف و محبوب لوگوی آپاچی ماهیتی متن‌باز دارد. مهم‌ترین خصوصیاتی که باعث محبوبیت زیاد این وب‌سرور شده‌اند عبارتند از:
  1. برای استفاده از آن نیاز به هیچ‌گونه مجوزی ندارید.
  2. به‌خاطر ماهیت متن‌باز به‌راحتی می‌توان تغییرات دلخواه را در آن اعمال کرد.
  3. امکان افزودن ماژول‌ها و قابلیت‌های گوناگون به‌خاطر متن‌باز بودن وجود دارد.
  4. کاملاً قابل‌اعتماد و دارای عملکرد مناسب است.
  5. نصب آن آسان است.
  6. تغییرات اعمال‌شده بلافاصله اجرا می‌شوند، حتی بدون اینکه سرور را ری‌استارت کنید.
  7. با انواع سیستم‌عامل‌های ویندوز و لینوکس سازگاری دارد.
این ۷ ویژگی آپاچی را تا این حد محبوب و پراستفاده کرده‌اند. البته مشکلات جزئی هم در این وب‌سرور وجود دارد که بد نیست راجع به آن‌ها هم بدانید.
  1. یکی از ویژگی‌های مثبت آپاچی، امکان ایجاد تغییرات گسترده در وب‌سرور است. اگر این تغییرات به‌درستی انجام نشوند، می‌توانند امنیت سایت را تهدید کنند. پس این خصوصیت یک شمشیر دو لبه است که می‌تواند هم مثبت باشد و هم منفی!
  2. شخصی‌سازی کردن پروتکل‌ها منجر به ایجاد باگ می‌شود. بر همین اساس نیاز به رفع باگ به وجود می‌آید.
  3. آپاچی نیازمند به‌روزرسانی منظم و مداوم است که حتماً باید انجام شود.
در مجموع اگر بخواهیم مزایا و معایب را روی ترازو بگذاریم و باهم مقایسه کنیم، قطعاً کفه ترازو در سمت مزایا سنگینی می‌کند. به همین خاطر است که وب‌سرور آپاچی توسط بیشتر سایت‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد.

تاریخچه وب سرور Apache

ام آپاچی از یک قبیله هندی آمریکایی برداشته شده است. این قبیله از لحاظ شجاعت و همچنین مهارت در جنگ معروف بوده است. وب سرور Apache استفاده بسیار زیادی را روی اینترنت دارد به گونه ای که بیش از 50 درصد از سایت ها Apache را مورد استفاده قرار می دهند. این محصول به وسیله تیمی عرضه می شود که به نام Apache Group معروف شده اند و پروژه Apache Http Server Project را مدیریت می کنند. این تیم به طور دائم در تلاش هستند تا محصولاتی با Configuration وانعطاف پذیری بالا ارائه نمایند. اولین ورژن Apache در آپریل سال 1995 منتشر شد. پیش از ظهور آپاچی وب سروری تحت عنوان NCSA Httpd 1.3 وجود داشت که اولین ورژن آپاچی در اصل از این وب سرور الاهام گرفته است و در واقع پایه آپاچی بوده است اما آپاچی با سرعت بالایی رشد کرده و در می سال 1995 گروه آپاچی ورژن 7 را عرضه کردند. بعد از گذشت مدتی گروه آپاچی معماری این محصول را تغییر داد و ورژن جدیدتری را با معماری مدرن تر وارد بازار کرد. آپاچی در سال 2009 میلادی اولین برنامه وب سروری است که حدود صد میلیون وب‌ سایت گوناگون با استفاده از آن سرویس‌ دهی انجام می دادند.  

آپدیت آپاچی Apache web server apache

کلیه حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به آسان رایان می باشد
Registrant Rights and Responsibilities