پر درآمد ترین زبان های برنامه نویسی

پر درآمد ترین زبان های برنامه نویسی

احتمالاً هر فردی که برنامه‌نویسی را به عنوان حرفه‌ی خود انتخاب کرده باشد، برای یک بارهم که شده راجع به پردرآمدترین زبان‌های برنامه نویسی تحقیق کرده است. در هر کشور بر اساس نیاز، میزان تقاضا، زمینه‌های کاری و… چند زبان‌ برنامه‌نویسی نسبت به دیگر زبان‌ها برتری پیدا می‌کنند و درآمد بیشتری نصیب برنامه نویسان فعال در آن زمینه خواهد شد.

موبایل

برای افرادی که در دنیای هیجان‌انگیز برنامه‌نویسی و توسعه نرم‌افزارهای موبایل تازه‌وارد هستند، دو گزینه وجود دارد که باید هر چه سریع‌تر آن‌ها را بیاموزند. البته، یکی از این گزینه‌ها برای برنامه‌نویسانی است که تمایل دارند به کار در پلتفرم اندروید بپردازند و دیگری برای پلتفرم iOS است؛ گزینه‌های مورد نظر، «سوئیفت» (Swift) و «کاتلین» (Kotlin) هستند.

سوئیفت

سوئیفت، زبان ارائه شده توسط «اپل» (Apple) برای توسعه iOS و «مک‌اواس» (macOS) است که برای جایگزینی زبان قدیمی «آبجکتیو-سی» (Objective-C) طراحی شده است. این زبان طی چرخه‌های انتشار خود پایدارتر و مستحکم‌تر شده است. برای مثال، سوئیفت ۵ پایداری ABI را عرضه کرد و نسخه ۵.۱، پایداری ماژول را به ارمغان آورد. خبر خوب برای افراد تازه‌وارد در حوزه سوئیفت این است که این زبان طی این مدت پیشرفت‌های بسیاری داشته که آن را به گزینه‌ای مناسب برای برنامه‌نویسی موبایل مبدل می‌کند.

کاتلین

با وجود آنکه «جاوا» (Java) هنوز هم زبان محبوب بسیاری از توسعه‌دهنده‌های اندروید است، از وقتی که گوگل اعلام کرد «کاتلین زبان اصلی توسعه اندروید است»، کاتلین به گزینه روی میز اغلب افراد مبدل شد. این در حالی است که تعداد فرصت‌های شغلی که همه روزه در وب‌سایت‌های کاریابی برای برنامه‌نویسان کاتلین منتشر می‌شود، از اواسط سال ۲۰۱۷ رشد داشته است و به نظر می‌رسد به زودی قله‌های جدیدی را فتح کند. علاقه‌مندان به یادگیری زبان برنامه‌نویسی کاتلین، می‌توانند از آموزش‌های ویدئویی و به زبان فارسی زیر استفاده کنند.

علم داده

«علم داده» (Data Science) یک زمینه به شدت در حال رشد است. از استارتاپ‌های کوچک گرفته تا شرکت‌های بزرگ، داده‌هایی وجود دارد که کاوش در آن‌ها و تحلیل خروجی‌های حاصل از این کاوش‌ها، می‌تواند به رشد هر چه بیشتر آن‌ها کمک کند. اما از چه زبان‌های برنامه‌نویسی برای علم داده باید استفاده کرد. پاسخ یک کلام و کوتاه است: پایتون.

پایتون

زبان برنامه‌نویسی R گزینه نسبتا مناسبی است و در میان دانشمندان و تحلیل‌گران داده زیادی به ویژه در فضای آکادمیک، از محبوبیت بالایی برخوردار است. اما با رشد علم‌داده، R نیاز به سازگار شدن هر چه بیشتر با این رشد داشت ولی نتوانست آنچنان که باید، با سرعت حرکت کند. در این میان، پایتون با شتاب هر چه تمام‌تر، به زبان برگزیده برای هر مبحث مرتبط با علم داده‌ای مبدل شد. همچنین، پایتون زبان بسیار مناسبی برای حوزه «هوش مصنوعی» (Artificial Intelligence) و «یادگیری ماشین» (Machine Learning) است. دلایل متعددی برای محبوبیت پایتون به عنوان یک زبان «همه منظوره» (General Purpose) وجود دارد.

چند سکویی

برای بسیاری از توسعه‌دهندگانی که با مشکلات زمان و منابع مواجه هستند، چارچوب‌ها و ابزارهای «چند سکویی» (Cross-Platform) گزینه‌های کلیدی هستند. اگر نیاز به تحویل نسخه‌های دسکتاپ و iOS یک برنامه در مدت زمان کوتاهی وجود داشته باشد، چه زبانی مناسب است و در واقع، کدام زبان، کلیدی برای انجام کارهای چند سکویی محسوب می‌شود؟

دارت

یکی از محبوب‌ترین زبان‌های «متن‌باز» (Open Source) موجود در «گیت‌هاب» (Github) (بسته به تعداد مشارکت‌کنندگان)، «فلاتر» (Flutter) است. فلاتر یک چارچوب چند سکویی برای ساخت برنامه‌های کاربردی محسوب می‌شود و توسط گوگل ساخته شده است. دو سال پس از انتشار رسمی، فلاتر پشتیبانی خود را به پلتفرم‌های زیادی از جمله iOS، اندروید، ویندوز، مک و لینوکس گسترش داد. «دارت» (Dart)، زبانی است که برای نوشتن برنامه‌های کاربردی فلاتر مورد استفاده قرار می‌گیرد.

تایپ‌اسکریپت (TypeScript)

تایپ‌اسکریپت (TypeScript) یک زیرمجموعه از «جاوا اسکریپت» است؛ بدین معنا که برخی از توسعه‌دهندگان، آن را یک «زبان برنامه‌نویسی کامل» (Full Programming Language) نمی‌دانند.

راست (Rust)

مطابق گزارش امسال اکتاورس، راست یکی از زبان‌های دارای سریع‌ترین سرعت رشد در گیت‌هاب است و مرتبا در صدر لیست «محبوب‌ترین زبان‌های برنامه‌نویسی» قرار دارد که نتایج آن بر اساس نظرسنجی که از توسعه‌دهندگان در استک‌اورفلو انجام می‌شود به دست می‌آید. اما دلیل این میزان از محبوبیت چیست؟ راست یک زبان برنامه‌نویسی متن‌باز و حافظه امن (به اشاره‌گرهای نال، اشاره‌گرهای معلق یا رقابت‌های داده‌ها اجازه نمی‌دهد) و دارای نحو هم‌ورندی مشابه با C و ++C است. این زبان، ظریف و برای افراد دارای تجربه کمتر گزینه بسیار خوبی محسوب می‌شود. همچنین، در زمینه وب و سیستم‌عامل بسیار مفید است. تعجبی ندارد که با وجود چنین خصوصیاتی، این زبان همچنان محبوب باقی مانده است.

جاوا (Java)

جاوا همچنان پیشتاز لیست‌های تیوبی و اکتاورس است و به شدت در مدارس تدریس می‌شود. البته، نباید هرگز رقیب اصلی جاوا یعنی پایتون را در عرصه‌های مختلف فراموش کرد. جاوا با وجود طیف وسیع کاربردها و فرصت‌های شغلی متعددی که برای آن وجود دارد، دارای ارزش یادگیری زیادی است. برای یادگیری زبان برنامه‌نویسی جاوا، استفاده از منبع زیر پیشنهاد می‌شود.  

درآمد برنامه نویسی چقدر است؟

یکی از بزرگترین سوالات و ابهاماتی که برای بسیاری از افراد مبتدی در حوزه برنامه نویسی، میزان درآمدی می باشد که می توانند پس از کسب تجربه و تخصص به آن دست پیدا کنند. پاسخ دادن به این سوال که میزان درآمد برنامه نویسی چقدر است بسیار پیچیده بوده و فاکتورهای متعددی در آن نقش دارند و تا حد زیادی به این بستگی دارد که در کدام زبان برنامه نویسی تخصص دارید. علاوه براین، میزان تخصص و مهارت شما در چه حد بوده و تا چه اندازه در برنامه نویسی خلاقیت دارید؟ لازم است از فاکتورهای موثر در این زمینه اطلاع داشته باشید که برخی از آنها عبارتند از: کدام زبان برنامه نویسی را انتخاب می کنید؟ قصد فعالیت به صورت کارمند حضوری در شرکت ها و سازمان را دارید یا فریلنسر بودن را ترجیح می دهید؟ در حرفه‌تان خلاقیت دارید و می توانید ایده های جدید را راه اندازی و اجرا کنید؟ در کدام شهر زندگی می کنید؟ کدام زبان برنامه نویسی درآمد بیشتری دارد؟ همان طور که اشاره شد، زبانی که برای برنامه نویسی انتخاب می کنید، ارتباط مستقیم با میزان درآمدی دارد که می توانید از آن بدست آورید. با بررسی نتایج بدست آمده از آمارهای متعدد داخلی و خارجی، می توان گفت پردرآمدترین زبان های برنامه نویسی ایران و دنیا شامل موارد زیر می باشد:

پایتون

به جرات می توان گفت برنامه نویسی با پایتون از بیشترین تقاضا در تمام دنیا برخوردار شده و به دلیل عدم پیچیدگی در آن، یادگیری آسانی داشته و از قدرت بالایی نیز برخوردار است. پایتون open source بوده و در گروه زبان های شی گرا و بسیار حرفه ای قرار گرفته است. البته لازم به ذکر است که این زبان هنوز در ایران مانند سایر کشورهای پیشرفته دنیا با استقبال مواجه نشده اما در حال پیشرفت می باشد. از مهم ترین کاربردهای این زبان می توان به طراحی و توسعه اپلیکیشن های تحت وب و خودکار سازی برنامه ها و همچنین اجرا و توسعه برنامه های قدرتمند تحت وب اشاره نمود. یادگیری و تسلط پیدا کردن به زبان برنامه نویسی پایتون می تواند علاوه بر فراهم کردن شرایط کسب درآمد بالا، زمینه راه یافتن به گوگل و یاهو را برای افراد حرفه ای در این حوزه نیز هموار سازد.

جاوا

در دومین سطح پردرآمدترین زبان های برنامه نویسی دنیا، جاوا قرار گرفته است که یکی از زبان های بسیار قدرتمند شی گرا بوده و یادگیری و تسلط به آن لازمه برنامه نویسی اندروید محسوب می گردد. با توجه به چند سکویی بودن جاوا (Cross Platform)، از این زبان می توان برای برنامه نویسی بر روی سیستم عامل های مختلف از قبیل لینکوس، ویندوز، اندروید و غیره استفاده نمود. همچنین لازم به ذکر است که با تسلط پیدا کردن بر این زبان می توانید در بسیاری از سازمان های بزرگ استخدام شوید، چون برنامه های اداری با جاوا طراحی و راه اندازی شده اند. علاوه براین، یادگیری جاوا شرایطی را فراهم می کند تا به بازار پردرآمد کشورهایی مانند استرالیا، کانادا و آمریکا دست پیدا کنید.

Swift

سومین سطح پردرآمدترین زبان های برنامه نویسی دنیا به سوئیفت اختصاص یافته است که یکی از قدرتمندترین زبان های برنامه نویسی چند منظوره برای کار کردن با فریمورک های Apple Cocoa و Cocoa Touch برای محصولات اپل می باشد. این زبان برنامه نویسی دارای کامپایلر LLVM بوده و در حال حاضر در تمام دنیا با استقبال بسیار بالایی مواجه شده است. لازم به ذکر است که سوئیفت علیرغم عمر کمی که دارد و از سال ۲۰۱۴ معرفی شده است، در حال حاضر یکی از بهترین انتخاب ها برای توسعه برنامه های ios و کسب درآمد از آن به شمار می رود.

#C

بسیاری از برنامه نویسان قدیمی و با تجربه شروع فعالیت خود را در این حوزه با زبان های برنامه نویسی خانواده C تجربه کرده اند که همیشه در سطوح بالایی از قدرت و درآمد قرار دارند. #C یکی از زبان های برنامه نویسی شی گرا معرفی شده توسط مایکروسافت می باشد که در آن قدرت بسیار بالای ++ C با رابط کاربری بسیار ساده ویژوال بیسیک تلفیق شده است. با توجه به کاربردهای بسیار گسترده #C و همچنین جایگاه مناسب آن در بازار ایران، با یادگیری این زبان می توان برنامه های حرفه ای طراحی نمود و به درآمد بالایی در این زمینه دست پیدا کرد. از دیگر زبان های برنامه نویسی با درآمد بسیار بالا می توان به PHP++ ، C & C و Rubby اشاره نمود که تسلط پیدا کردن بر آنها می تواند زمینه راه یافتن به بازارهای پردرآمد داخلی و خارجی را برایتان فراهم کند. لازم به ذکر است که Rubby در گروه زبان های متن باز و شی گرا قرار گرفته و ساختار کدهای آن شباهت بسیار زیادی با پایتون داشته و یادگیری آن نیز آسان است.

زبان برنامه نویسی زبان های برنامه نویسی برتر پایتون زبان برنامه نویسی پایتون

کلیه حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به آسان رایان می باشد
Registrant Rights and Responsibilities