5 توزیع برتر لینوکس در سال 2017

در این بخش به توزیع های محبوب و کاربر پسند لینوکس خواهیم پرداخت . این بخش در مورد توزیع های کاربر پسند و مخصوص دسکتاپ می باشد .

توزیع های دسکتاب اصولا به دسته ای از توزیع ها اطلاق می شود که دارای محیط کاربری ساده و مراحل راه اندازی بسیار آسان هستند . همچنین همراه با پکیج ها و بسته های نرم افزاری فراوان و کاربردی عرضه می گردند که بتوانند هرچه بیشتر آسودگی کاربر را فراهم کنند .

بسیاری از توزیع های لینوکس برای استفاده ی شخصی انواع کاربران روانه ی بازار میشوند و با ارایه ی انواع نرم افزار ها و ابزار های مفید و کاربردی نیاز کاربران را برطرف میسازند . در این بین یک سری از توزیعات با داشتن حمایت و جامعه ی فعال تر نسبت به سایر توزیعات این دسته متمایز می گردند .در ادامه به برخی از محبوب ترین های این دسته خواهیم پرداخت . شماره گذاری ها بر اساس رتبه بندی سایت دیستروواچ اعمال شده اند .

۱) Linux Mint
بهترین توزیع برای تازه کار ها

لینوکس مینت بهترین توزیع برای افرادی است که تا بحال از لینوکس استفاده نکرده اند یا خواهان اسفاده از یک توزیع ساده هستند . مراحل نصب بسیار سر راست و آسان است و بیشتر از ۱۵ دقیقه زمان نمی برد .

بنا به ادعای وبسایت مینت، این توزیع از لینوکس در حال حاضر توزیع پیشتاز لینوکس است و با گذرکردن از اوبونتو تبدیل به رقیب اصلی ویندوز و مک او اس شده است. وقتی نگاهی به ویژگی‌های مینت بیندازید، این ادعا باورپذیرتر می‌شود. این توزیع رایگان و متن باز به راحتی و از طریق USB یا DVD نصب می‌شود و از لحظه‌ی نصب (و بدون احتیاج به نصب برنامه‌های جانبی) پشتیبانی کامل چندرسانه‌ای ارائه می‌دهد .

مینت با استفاده از ابزاری برای مدیریت بروزرسانی‌ها و پشتیبانی بومی از لیست بلندبالایی از نرم‌افزارها، کار را برای کاربران بسیار راحت کرده است.

linux mint

مینت با میز کار های مشهوری مانند Cinnamon و KDE و Xfce و . . . در دسترس می باشد . آخرین ورژن پایدار آن نسخه ی ۱۸٫۱ Linux Mint می باشد .

برای دانلود رایگان فایل ISO جدیدترین ورژن این سیستم عامل می توانید به سایت رسمی Mint مراجعه کنید .


۲) Debian
پایدارترین و ایمن ترین توزیع لینوکس

دبیان دارای یک تیم مخصوص است که انحصارا بر روی ویژگی های ایمنی و پایداری آن کار می کنند . این تیم به صورت فعال و متدوام در حال بررسی انواع مشکلات و مسایلی است که کاربران با انها مواجه می شوند و گزارش می دهند . هر مشکل امنیتی که گزارش شود در کمترین زمان ممکن رسیدگی می گردد و پکیج ها آپدیت می گردند . از این رو توزیع دبیان یکی از محبوب ترین توزیع های مخصوص سرور هم محسوب می گردد .

توزیع دبیان توسط گروهی از برنامه نویسان داوطلب به رهبری یان مورداک در سال ۱۹۹۳ پایه گذاری شد . از ویژگی های بارز دبیان میتوان به پایداری و ثبات بسیار بالای آن اشاره کرد . دبیان درحال حاضر شامل بیش از ۵۰ هزار پکیج نرم افزای است و توسط جامعه ی بسیار بزرگی از برنامه نویسان پشتیبانی می شود . نسخه های دبیان با پشتیبانی های ۱ تا ۳ ساله عرضه می گردند که در نوع خود نکته ی بسیار مهمی به شمار می رود .

از مهمترین دلایل محبوبیت دبیان میتوان تنها به این نکته بسنده کرد که هم اکنون حداقل ۱۲۰ توزیع لینوکسی وجود دارد که بر پایه ی دبیان ( Debian Based ) منتشر شده اند که از مهمترین آنها میتوان : Ubuntu , Mint , Openbox , Tanglu , . . . اشاره کرد.

debian


دبیان با میز کار های مشهوری مانند Cinnamon و KDE و Xfce و Awesome و LXDE و GNOME و i3 و . . . در دسترس می باشد . آخرین ورژن پایدار آن نسخه ی Debian GNU/Linux 8.0 می باشد .

برای دانلود رایگان فایل ISO جدیدترین ورژن این سیستم عامل می توانید به سایت رسمی Debian مراجعه کنید .

۳) Manjaro Linux
یک توزیع عالی و مبهوت کننده

مانجارو در عین حال که بسیار مناسب تازه وارد هاست , یک توزیع فوق العاده برای باتجربه ها نیز محسوب می شود .

بر طبق ادعای وبسایت رسمی مانجارو ، مانجارو یک توزیع کاربرپسند و دوستانه ی لینوکسی است که برپایه ی توزیع مشهور Arch Linux و به صورت مستقل توسعه یافته است . از این رو میتوان به این نکته پی برد که با یک توزیع بسیار سبک و روان طرف هستیم که دارای قابلیت فراوان برای شخصی سازی نیز هست .

توزیع مانجارو پس از نصب دارای حداقل ابزاری است که هر کاربر نیاز دارد . همچنین تجربه ی کاربری بسیار روان را به نمایش می گذارد .

لازم به ذکر است که توزیع هایی که اصولا بر مبنای Arch Linux هستد به صورت متداوم و حتی در برخی موارد به طور روزانه در حال اپدیت و بروز رسانی پکیج ها و بسته های نرم افزاری هستند (که این مورد از نکات مثبت آن ها به شمار می رود) . به همین دلیل در حین نصب ممکن است به اینترنت نیاز داشته باشید تا بتوانید آخرین بسته ها را دریافت کنید .


manjaro linux


مانجارو با میز کار های مشهوری مانند Cinnamon و KDE و Xfce و Budgie و LXQt و Deepin و i3 و . . . در دسترس می باشد . آخرین ورژن پایدار آن نسخه ی Manjaro Linux 17.0 می باشد .

برای دانلود رایگان فایل ISO جدیدترین ورژن این سیستم عامل می توانید به سایت رسمی Manjaro مراجعه کنید .

۴) Ubuntu
کهنه سربازِ تازه نفس

اوبونتو یکی از پر قدمت ترین توزیع های لینوکس است که در سال های اخیر همواره در بین محبوب ترین و پر استفاده ترین توزیع ها قرار داشته است .مراحل نصب بسیار آسان است و پیچیدگی خاصی ندارد . پس از نصب هم کاربر با میز کار زیبا و آشنای Unity روبرو می شود که مزین است به بروزترین نسخه ی نرم افزار های روزمره و مورد نیاز همچون : LibreOffice , Gimp , Firefox , . . .

اوبونتو نیز همچون توزیع Linux Mint بسیار مناسب تازه وارد هاست . همچنین به خاطر نسخه های با پشتیبانی بلند مدت ۳ تا ۵ ساله ( LTS ) در بین توزیع های بسیار پایدار هم قرار می گیرد .

به دلیل پایداری ، پشتیبانی ، ایمنی و سبکی ، اوبونتو همچنین یکی از پر استفاده ترین توزیع های مخصوص سرور نیز به شمار می رود .

ubuntu

اوبونتو به صورت پیشفرض با میز کار Unity در دسترس می باشد . آخرین ورژن پایدار آن نسخه ی Ubuntu 17.04 می باشد .

برای دانلود رایگان فایل ISO جدیدترین ورژن این سیستم عامل می توانید به سایت رسمی Ubuntu مراجعه کنید .

در اینجا باید به همزاد های بر پایه ی اوبونتو نظیر توزیع های Xubuntu و Kubuntu و Lubuntu هم اشاره کنم که به ترتیب با میزکار های Xfce و KDE و LXDE در دسترس هستند . این ۳ توزیع به غیر از تفاوت در میزکار ها و برخی جزییات ، در سایر موارد بسیار شبیه به اوبونتو می باشند .


lubuntu


لوبونتو به صورت پیشفرض با میز کار LXDE در دسترس می باشد . آخرین ورژن پایدار آن نسخه ی Lubuntu 17.04 می باشد .

برای دانلود رایگان فایل ISO جدیدترین ورژن این سیستم عامل می توانید به سایت رسمی Lubuntu مراجعه کنید


kubuntu

کوبونتو به صورت پیشفرض با میز کار KDE در دسترس می باشد . آخرین ورژن پایدار آن نسخه ی Kubuntu 17.04 می باشد .

برای دانلود رایگان فایل ISO جدیدترین ورژن این سیستم عامل می توانید به سایت رسمی Kubuntu مراجعه کنید .

Xubuntu

بالغ ترین توزیع لینوکس

اوپن زوزه یکی از کامل ترین توزیع های لینوکس محسوب می شود که در تمام جهات به کمال رسیده است . این توزیع تجربه ای را در اختیار هر کاربری اعم از مبتدی تا حرفه ای می گذارد که در نوع خود خاص است . از تنوع و تکمیل بودن پکیج ها و نرم افزار های ارائه شده با آن گرفته تا پایداری و ایمنی ، در هر صورت زوزه همواره یک گزینه ی مطمین برای استفاده است .

یک از موارد جالبی که ممکن است در حین نصب با آن مواجه شوید ، انتخاب میز کار است که میتوانید GNOME یا KDE را انتخاب کنید که ویژگی کمیابی است . درکل ،مراحل نصب همانطور که انتظار می رود بسیار روان و ساده است .

پس از نصب هم تجربه ای بسیار روان را در اختیار کاربر قرار می دهد . همچنین اوپن زوزه دارای نسخه های با پشتیبانی بلند مدت عرضه می شود که پایداری و ایمنی آن را تضمین می کند .

زوزه همچنین دارای محیط بروز رسانی نرم افزار مخصوص به خود است به نام Yast که استفاده از آن بسیار آسان است . در این محیط میتوانید از جدید ترین بروزرسانی های سیستم خود مطلع شوید و آنها را دریافت کنید .

زوزه نیز نظیر اکثر توزیع های بالا ، به دلیل ثبات و ایمنی بالای آن ، جزو پر کاربرد ترین توزیع های مخصوص سرور محسوب می شود .


OpenSUSE

اوپن زوزه با میز کار های مشهوری مانند Cinnamon و GNOME و IceWM و KDE و Openbox و Xfce در دسترس می باشد . آخرین ورژن پایدار آن نسخه ی openSUSE 42.2 می باشد .

برای دانلود رایگان فایل ISO جدیدترین ورژن این سیستم عامل می توانید به سایت رسمی openSUSE مراجعه کنید .

علاوه بر موارد ذکر شده بالا تعداد بسیاری از توزیع های دیگر نیز هستند که شاید از قلم افتاده اند و مجالی برای نوشتن بیشتر نبود.این مطلب صرفا جهت معرفی برخی از محبوب ترین توزیع های لینوکس تهیه شده است .

البته باز هم لازم به ذکر است که به غیر از Manjaro ، تمام توزیع های دیگر در دسته بندی محبوب ترین توزیع های مخصوص سرور هم قرار دارند . در اصل توزیع های مخصوص سرور به توزیع هایی اطلاق می گردد که عمدتا با ابزار های جانبی خاص و محدودی عرضه می گردند و بیشتر بر روی پایداری بالاتر و امنیت بیشتر متمرکز هستند . بنابر این برای توزیع های مخصوص سرور نیز به همین مطلب بسنده می کنیم .

توزیع های نام برده شده اکثرا به صورت رایگان و آزاد در دسترس قرار دارند که میتوانید بنابر سلیقه و نیازتان دانلود و نصب نمایید.

 
  • 0 کاربر این را مفید یافتند
آیا این پاسخ به شما کمک کرد؟

مقالات مربوطه

معرفی قسمت های مختلف whois

در مطالب پیشین در مورد whois صحبت کردیم و حال قصد داریم در مورد معنایِ گزینه های موجود در هر...

اتصال ساب دامین به هاست دیگر

ممکن است نیاز داشته باشید تا همزمان از 2 هاست استفاده کنید. به عنوان مثال یک هاست برای وب سایت...

ایجاد لینک دانلود مستقیم فایل های آپلود شده در دایرکت ادمین

فایل هایی که میخواهید لینک دانلود مستقیم آنها را در سایت خود قرار دهید باید در Public_html هاست...

ایجاد حساب کاربری ایمیل در کنترل پنل Directadmin

برای ایجاد حساب کابری ایمیل به کنترل پنل خود وارد شوید. سپس از منوی E-Mail Managemenr بر روی...

مشاهده پسوردهای ذخیره شده در مرورگر کروم

احتمالا شما هم با این مشکل مواجه شده اید که به دلیل داشتن حساب های کاربری متفاوت بر روی سایت های...