IP چیست و چه کاربردی دارد؟

IP چیست و چه کاربردی دارد؟

دنیای تکنولوژی پر از ناشناخته هایی است که هر کدام از ما نهایتا توانسته ایم بخش کوچکی از آن را درک و تجربه کنیم، هر روز با عبارات و پدیده های جدیدی روبرو می شویم که ناخودآگاه ذهن جستجوگرمان را به کاوش وامی دارند، عرصه وب نیز به عنوان زیر مجموعه ای از این دنیای پهناور ناگفته ها و ناشناخته های زیادی می تواند در خود به صورت بالقوه و نهفته  داشته باشد. بدیهی‌ است که دانستن تمامی مفاهیم دنیا‌ی گسترده‌ی وب و اینترنت برای همه لازم و امکان‌پذیر نیست، ولی درک برخی از مفاهیم عمومی و کاربردی آن جهت شناخت و استفاده‌ی بهتر از این تکنولوژی محبوب خالی از لطف نیست، به هر صورت یکی از این موارد پرکاربرد مبحث آدرس های اینترنتی یا IP است که در این مطلب قصد داریم در حد امکان به آن بپردازیم و به این سوال پاسخ دهیم که IP چیست و چه کاربردی دارد؟ 

IP چیست؟ 

IP (آی پی) که آن را IP address هم می گویند مخفف عبارت Internet Protocol address یا آدرس های  پروتکل اینترنت است. آدرس IP یک شناسه آنلاین منحصربفرد است. هر کامپیوتر در شبکه IP منحصربفردی دارد و از طریق این آدرس کامپیوترها می‌توانند همدیگر را شناسایی کرده و ارتباط داشته باشند.   به زبان ساده در شبکه محلی یا بین المللی، هر دستگاهی برای شناسایی و امکان اتصال به آن شبکه نیاز به یک شناسه دارد. این شناسه تحت عنوان آی پی به دستگاه های مختلف اعطا می شود تا دسترسی به آنها و همچنین دسترسی آنها به شبکه مقدور باشد.  پیش از پرداختن به دیگر مباحث مرتبط با IP، می‌توان به منظور درک بهتر ساختار آدرس‌های آی‌پی، به یک مثال از دنیای واقعی اشاره کرد. به عنوان مثال کد ملی که شماره شناسایی هویتی یک فرد است را تصور کنید، ما با این شماره افراد را از یکدیگر تشخیص می‌دهیم، شماره‌ای که برای هر شخص منحصربه‌فرد بوده و هیچگاه با دو کد ملی یکسان رو‌به‌رو نخواهیم شد، این مثال قابل تعمیم برای بقیه شماره شناسایی‌های مورد استفاده ما در زندگی است. مثال‌ ذکر شده دارای یک ویژگی خاص است و آن یکتا بودن این شماره‌هاست، آی‌پی نیز در شبکه‌هایی مانند  اینترنت خاصیت یکتا بودن را دارد. در واقع آی پی اختصاص داده شده به هر دستگاه با دستگاه دیگر متفاوت است در صورت اختصاص یک آی‌پی یکسان به دو دستگاه مختلف، شبکه دچار اختلال خواهد شد.  در مثال‌ فوق می‌بینیم که برخورداری از یک آدرس منحصربه‌فرد چه‌قدر می‌تواند برای‌مان در زندگی روزمره مفید واقع  گردد (در این جمله، به صفت منحصربه‌فرد باید خوب دقت شود.)  در دنیای اینترنت هم داستان تا حد بسیار زیادی به همین صورت است به طوری که IP این امکان را در اختیار شبکه می‌گذارد تا متوجه شود آدرس منحصربه‌فرد هر دیوایسی که به اینترنت متصل است چیست و از طریق همین آدرس اختصاصی است که بسیاری از کارهای تحت وب همچون ارسال/دریافت ایمیل، باز کردن وب‌سایت مورد علاقه، اتصال به وب‌سرویس شرکت‌های مختلف و ... امکان‌پذیر می‌گردد.  برای مطالعه چرا IP من بلاک می شود؟ کلیک کنید

نسخه های مختلف IP

در حال حاضر دو ورژن آی پی وجود دارد. آی پی ورژن ۴ بصورت IPv4 و آی پی ورژن ۶ بصورت IPv6 

تشریح آی پی ورژن ۴ 

IPv4 یک مقدار عددی ۴ بخشی است. IPv4 حدود ۴ میلیارد مقدار را می تواند در اختیار ما قرار دهد. هر بخش از یک آی با نقطه (.) از هم جدا می شوند. هر بخش آن Octet (اُکتِت) نام دارد که از عدد ۰ تا ۲۵۵ متغیر است. با توجه به گسترش و ضریب نفوذ بالای وب در دنیا این مقدار کافی نخواهد بود! به همین جهت لزوم یک راهکار دیگر IPv6 را بوجود آورد.

تشریح آی پی ورژن ۶ 

IPv6 یک مقدار عددی حروفی، ۸ بخشی ۴ کاراکتری است. اعداد از ۰ تا ۹ و حروف از A تا F. در واقع محدود ۰۰۰۰ تا FFFF که بی نهایت مقدار آی پی را در اختیار ما قرار خواهد داد و به نظر می رسد تا قرن ها نیاز به تغییر ورژن یا گسترش آن نباشد. مگر اینکه تلاشی برای ساده سازی آن انجام شود. 

IP داینامیک (Dynamic) و استاتیک (Static) چیست؟

ممکن است برخی اوقات از طرف شرکت ISP که از آن استفاده می کنید واژه هایی مثل IP استاتیک یا IP داینامیک را شنیده باشید. آدرس IP داینامیک یا آدرس IP پویا ( ترجمشه مثلا ) به آدرسی گفته می شود که شما هر بار به شبکه ای متصل می شوید تغییر می کند و آدرس IP استاتیک یا ایستا به آدرس IP گفته می شود که همیشه و بدون توجه به قطع و وصل شدن به شبکه ثابت بر روی سیستم شما باقی می ماند و تغییر نمی کند. اینکه شما یک آدرس IP داینامیک یا آدرس IP استاتیک داشته باشید کاملا به مدیر شبکه شما یا سرویس دهنده اینترنتی شما بستگی دارد که شرایط دریافت این آدرس ها را برای شما مهیا کند.

IP عمومی (Public) و خصوصی (Private) چیست؟

دسته بندی دیگری که می توانیم برای IP آدرس ها در نظر بگیریم اصطلاح IP عمومی (Public) و خصوصی (Private) است که مبنای آن قابلیت استفاده از آدرس در شبکه جهانی وب (اینترنت) است، بر این اساس هر IP آدرسی که بتوانیم از آن در شبکه جهانی وب استفاده کنیم عنوان عمومی و Public خواهد داشت و IP در سایر شبکه های محلی را خصوصی یا Private می نامیم، براساس تقسیم بندی سازمان IANA که پیش از این دیدیم آی پی آدرس های خصوصی شامل سه کلاس مختلف می شود که با نام های A، B و C نامگذاری می شوند، سری A از شماره ۱۰٫۰٫۰٫۰ شروع شده و به شماره ۱۰٫۲۵۵٫۲۵۵٫۲۵۵ با تعداد ۱۶,۷۷۷,۲۱۶ آی پی ممکن ختم می شود، سری B از شماره ۱۷۲٫۱۶٫۰٫۰ شروع شده و به شماره ۱۷۲٫۳۱٫۲۵۵٫۲۵۵ با تعداد ۱,۰۴۸,۵۷۶ ختم می شود و در نهایت سری C از شماره ۱۹۲٫۱۶۸٫۰٫۰ شروع شده و به شماره ۱۹۲٫۱۶۸٫۲۵۵٫۲۵۵ با تعداد ۶۵,۵۳۶ ختم می شود. آسان رایان میزبان امن کسب و کار آنلاین شما    

بلاک شدن IP نحوه مشاهده ip اینترنت IP IP چیست IP چیست و چه کاربردی دارد؟ IPچه کاربردی دارد؟

کلیه حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به آسان رایان می باشد
Registrant Rights and Responsibilities